Kniha

Jelikož jsem od účastníků mých kurzů mnohokrát slyšel, že by bylo dobré připravit i nějaký přehledný text o víně, jeho degustaci, výrobě či nejvýznačnějších oblastech, tak jsem se pustil do sepisování praktické příručky pro začátečníky i mírně pokročilé milovníky vína. Snažím se, aby to bylo lehké a vtipné počtení, plné informací a návodů, jak se stát znalcem - amatérem.

Jedlotlivé kapitoly budou:

- Ochutnávejte víno jako znalec (aneb jak se víno posuzuje)

- Vyznejte se v bublinkách jako znalec (aneb Champagne je také sekt)

- Vyznejte se ve výrobě vína jako znalec (aneb růžové se nevyrábí sléváním bílého a červeného)

- Vinařské oblasti České republiky (aneb doma je doma)

- Světové vinařské oblasti - Francie (aneb země vínu zaslíbená)

a mnoho dalších kapitol ....

 

Kniha bude k mání v polovině roku 2015.