Kniha
Jelikož jsem od účastníků mých kurzů mnohokrát slyšel, že by bylo dobré připravit i nějaký přehledný text o víně, jeho degustaci, výrobě či nejvýznačnějších oblastech, tak jsem se pustil do sepisování praktické příručky pro začátečníky i mírně pokročilé milovníky vína. Snažím se, aby to bylo lehké a vtipné počtení, plné informací a návodů, jak se stát znalcem - amatérem.
Jedlotlivé kapitoly budou:
- Ochutnávejte víno jako znalec (aneb jak se víno posuzuje)
- Vyznejte se v bublinkách jako znalec (aneb Champagne je také sekt)
- Vyznejte se ve výrobě vína jako znalec (aneb růžové se nevyrábí sléváním bílého a červeného)
- Vinařské oblasti České republiky (aneb doma je doma)
- Světové vinařské oblasti - Francie (aneb země vínu zaslíbená)
a mnoho dalších kapitol ....
Kniha bude k mání v polovině roku 2015.